Visual Basic Questions and Answers – FormBorder Style, MinimizeBox, MaximizeBox and ControlBox Property

«
»

This set of Visual Basic Interview Questions and Answers focuses on “FormBorder Style, MinimizeBox, MaximizeBox and ControlBox Property”.

1. A form’s __________ determines the border style of the form.
a) FormBorderStyle Property
b) Form Border
c) Form Style
d) Border Property
View Answer

Answer: a
Explanation: A form’s border style property determines the border style of the form. Its default setting is sizable which allows the user to change the form’s size by dragging its border while the application is running.
advertisement

2. The __________ setting removes the form border.
a) None
b) Fixed Single
c) Single
d) Remove
View Answer

Answer: a
Explanation: You typically set the form border style property either to None or to Fixed Single. The None setting removes the form border whereas the Fixed Single setting draws a fixed thin line around the form.

3. __________ property disables the Minimize button on the form’s title bar.
a) Minimize property
b) Maximize property
c) Close property
d) Control Box property
View Answer

Answer: a
Explanation: When the Minimize property in the properties window is set to false, it disables the Minimize button on the form’s title bar.

4. __________ property disables the Maximize button on the form’s title bar.
a) Minimize property
b) Maximize property
c) Close property
d) Control Box property
View Answer

Answer: b
Explanation: When the Maximize property in the properties window is set to false, it disables the Maximize button on the form’s title bar. We need to set the Minimize Box property to true and then we can set the maximize box property to false.

5. What happens when both the minimize box and maximize box property are set to false?
a) Both are disabled
b) This situation shows an exception
c) This situation shows an error
d) Both are removed from the title bar
View Answer

Answer: d
Explanation: When both the minimize box property and maximize box property are set to false, the buttons are not disabled that is they are not grayed out, instead they are removed from the title bar.
advertisement

6. __________ property removes the title bar elements.
a) Control Box property
b) Minimize property
c) Maximize property
d) Close property
View Answer

Answer: a
Explanation: Control Box property when set to False removes the title bar elements that are the icons and buttons, but not the whole title bar.

7. To delete __________ you must delete the contents of the form’s text property.
a) Title bar
b) Properties window
c) Text in text box
d) Text in level
View Answer

Answer: a
Explanation: To remove the tile bar, you must delete the form’s text property. Select the text in the text property, then press delete then enter. It deletes the whole title bar and not only its content.

8. While printing, the __________ need to be active.
a) Form
b) Application
c) Code editor window
d) Timer
View Answer

Answer: c
Explanation: While printing, the code editor window need to be active, you can hide a part of code, if you do not want to print that. You can mention line number in check box, if you want to print a part of code.

9. What happens when maximize box is set to true?
a) Maximize box in title bar disappears
b) Maximize box is disabled
c) Maximize box is enabled
d) Maximize box becomes visible
View Answer

Answer: c
Explanation: When the maximize box property is set to true, the maximize box is enabled from the disable position, that is in the title bar, it can be used to maximize the size of the window.
advertisement

10. What happens when minimize box is set to true?
a) Minimize box in title bar disappears
b) Minimize box is disabled
c) Minimize box is enabled
d) Minimize box becomes visible
View Answer

Answer: c
Explanation: When the minimize box property is set to true, the minimize box in the form’s title bar is enabled, that is we can then minimize the window.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Visual Basic.

To practice all areas of Visual Basic for Interviews, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn