Surveying Questions and Answers – Topographic Maps – CIM Series

«
»

This set of Surveying Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Topographic Maps – CIM Series”.

1. Which of the following indicates the correct set for the division of map numbering?
a) CIM, IAC series
b) CIM, IAF
c) IAC, CIA
d) IAF, IAC
View Answer

Answer: a
Explanation: Map numbering denotes the type of system adopted for designating the scale on map. It depends on the accuracy of the work and the precise levels of the output. Most probably small scale must be preferred for obtaining good details. It consists of CIM series and IAC series of map numbering.
advertisement

2. The CIM series can be used in __________ scale.
a) 1:2,50,000
b) 1:50,000
c) 1:25,000
d) 1:106
View Answer

Answer: d
Explanation: The international system, CIM, can be used in case of international maps which having a large scale number. It might decrease the accuracy in output, but it is the best and most commonly used method, which consumes less time.

3. Which of the following processes is involved in CIM series?
a) Decoupled integration
b) Integration
c) Decoupled differentiation
d) Differentiation
View Answer

Answer: a
Explanation: CIM series involves decoupled integration which consists of series of the objective. The CIM data modeling can be done with the help of decoupled integration.

4. Which of the following is the right expansion of CIM?
a) Commerce Information Model
b) Common Information Model
c) Common Informational Modem
d) Common Information Modem
View Answer

Answer: b
Explanation: CIM can be elaborated as Common Information Model is a standard developed in North America with an objective of exchanging information among the power systems and among the utilities.

5. Which of the following is used in CIM?
a) STAAD Pro
b) Remote sensing
c) GIS
d) Revit
View Answer

Answer: c
Explanation: CIM uses network operations like GIS and OMS, which can transmit the network where ever possible. It can also provide asset tracking, work scheduling and customer billing.
advertisement

6. What is the common language interpreted in the CIM system?
a) Spanish
b) French
c) Italian
d) English
View Answer

Answer: d
Explanation: CIM can use our common language in the inter system communication. Since the CIM is based on integration, it can have the capability to understand the input which is given by the user and can show the output based on the interest.

7. CIM was adopted by which of the following commissions?
a) ICE
b) IEI
c) ICI
d) IEC
View Answer

Answer: d
Explanation: CIM is basically approved by the electric power research institute which is having a more amount of electrical work involved in it, because of this the IEC approved it and the usage of this has become one of the most used products in GIS.

8. Which of the following is not one of the software’s of GIS?
a) Arc GIS
b) RS GIS
c) Q GIS
d) Super GIS
View Answer

Answer: b
Explanation: GIS involves different varieties of software’s. These are developed based on different topological variations and are able to solve those in a quick manner. Those include Arc GIS, Q GIS, and Super GIS etc.

9. ESB integration model is developed based on __________
a) CIM series
b) GIS
c) Remote sensing
d) Arc GIS
View Answer

Answer: a
Explanation: CIM data modeling involves in decoupled integration which is used in the development of the ESB model with the help of GIS. GIS can control over ESB at the time of integration.
advertisement

10. Swiss Alps farming can be monitored by using ________
a) Revit
b) Remote sensing
c) GIS
d) Auto CAD
View Answer

Answer: c
Explanation: The cultivation of land on a slope region in Swiss Alps can be detected by using GIS software because direct manual interpretation can’t be done so easily because of the climatic conditions present in that particular area and it is critical for successful crop growth.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Surveying.

To practice all areas of Surveying, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn