MySQL Questions and Answers – Query Clauses

«
»

This set of MySQL Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Query Clauses”.

1. Which clause is used to determine “which column to include in the query sets”?
a) SELECT
b) FROM
c) WHERE
d) ORDER BY
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

2. Which clause is used to “Identifies table from which to draw table and how the table should be joined”?
a) FROM
b) SELECT
c) ORDER By
d) WHERE
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

3. Which clause is used to “Filters out unwanted data”?
a) FROM
b) WHERE
c) SELECT
d) ORDER BY
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

4. Which clause is used to “group rows together by common columns values”?
a) SELECT
b) GROUP BY
c) FROM
d) WHERE
View Answer

Answer: b
Explanation: None.
advertisement

5. Which clause is used to “filter out unwanted Groups”?
a) HAVING
b) FROM
c) WHERE
d) SELECT
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

6. Which clause is used to “sort the rows of the final result set by one or more columns”?
a) HAVING
b) ORDER BY
c) WHERE
d) FROM
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

7. Which clause is used to “Modify the existing field of the table”?
a) ALTER
b) FROM
c) SELECT
d) MODIFY
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

8. Which among the following is not a “query clause”?
a) WHERE
b) MODIFY
c) ALTER
d) FROM
View Answer

Answer: a
Explanation: Modify is not a clause, it just used with clause Alter.

9. “MODIFY” is used with which “Query clause”?
a) ALTER
b) FROM
c) WHERE
d) ORDER BY
View Answer

Answer: a
Explanation: Modify is not a clause, it just used with clause Alter.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – MySQL Database.

advertisement

To practice all areas of MySQL Database, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn