Software Engineering Questions and Answers – Software Process and Product – 2

«
»

This set of Software Engineering Questions and Answers for Freshers focuses on “Software Process and Product – 2”.

1. If a software production gets behind schedule, one can add more programmers and catch up.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: As new people are added, people who were working must spend time educating the newcomers, thereby reducing the amount of time spent on productive development effort.
advertisement

2. Choose an internal software quality from given below:
a) scalability
b) usability
c) reusability
d) reliability
View Answer

Answer: c
Explanation: rest all are external qualities which are visible to the user.

3. RUP stands for____________ created by a division of ____________
a) Rational Unified Program, IBM
b) Rational Unified Process, Infosys
c) Rational Unified Process, Microsoft
d) Rational Unified Process, IBM
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

4. The RUP is normally described from three perspectives-dynamic, static & practice.What does static perspective do ?
a) It shows the process activities that are enacted
b) It suggests good practices to be used during the process
c) It shows the phases of the model over time
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

5. The only deliverable work product for a successful project is the working program.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: A working program is only one part of a software configuration that includes many elements. Documentation provides a foundation for successful engineering and, more important, guidance for software support.
advertisement

6. Which phase of the RUP is used to establish a business case for the system ?
a) Transition
b) Elaboration
c) Construction
d) Inception
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

7. Which one of the following is not a fundamental activity for software processes in software engineering ?
a) Software Verification
b) Software Validation
c) Software design and implementation
d) Software evolution
View Answer

Answer: a
Explanation: Software Verification is accounted for in implementation & testing activity.

8. A general statement of objectives is the major cause of failed software efforts.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: A formal and detailed description of the information domain, function, behavior, performance, interfaces, design constraints and validation criteria is essential which can be determined only after thorough communication between customer and developer.

9. The longer a fault exists in software
a) the more tedious its removal becomes
b) the more costly it is to detect and correct
c) the less likely it is to be properly corrected
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: None.
advertisement

10. Component-based Software Engineering allows faster delivery.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: Due to using previously tested components they produce more reliable system at a faster rate.

11. Arrange the following steps to form a basic/general Engineering Process Model.
i. Test
ii. Design
iii. Install
iv. Specification
v. Manufacture
vi. Maintain
a) 2, 4, 5, 1, 6, 3
b) 4, 2, 5, 1, 3, 6
c) 2, 4, 5, 1, 3, 6
d) 4, 2, 5, 1, 6, 3
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Software Engineering.

Here’s the list of Best Reference Books in Software Engineering.

To practice all areas of Software Engineering for Freshers, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers on Software Engineering.
advertisement

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn