Software Engineering Questions and Answers – Object Oriented Software Design – 2

«
»

This set of Software Engineering Interview Questions and Answers for Experienced people focuses on “Object Oriented Software Design – 2”.

1. How many layers are present in the OO design pyramid?
a) three
b) four
c) five
d) one
View Answer

Answer: b
Explanation: The four layers are: Subsystem layer, class and object layer, message layer and responsibilities layer

2. Which of the following early OOD methods incorporates both a “micro development process” and a “macro development process.” ?
a) Booch method
b) Rumbaugh method
c) Wirfs-Brock method
d) Coad and Yourdon method
View Answer

Answer: a
Explanation: The macro development process includes the architectural planning and micro developments process defines rules that govern the use of operations and attributes and the domain-specific
policies for memory management, error handling, and other infrastructure
functions.

3. Grady Booch, James Rumbaugh, and Ivar Jacobson combined the best features of their individual object-oriented analysis into a new method for object oriented design known as
a) HTML
b) XML
c) UML
d) SGML
View Answer

Answer: c
Explanation: The Unified Modeling Language (UML) has become
widely used throughout the industry as the standard approach to OOD.
advertisement
advertisement

4. A design description of an object is known as a class
a) instance
b) object
c) case
d) both instance and object
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

5. Which of the following is conceptually similar to objects?
a) PACKAGE
b) PROC
c) PRIVATE
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: A package is a namespace that organizes a set of related classes and interfaces.

6. A design description in OOD includes
a) Protocol Description
b) Implementation Description
c) Type Description
d) both Protocol and Implementation Description
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

7. Which of the following is not an operation as per OOD algorithms and data structures?
a) operations that manipulate data in some way
b) operations that perform a computation
c) operations that check for syntax errors
d) operations that monitor an object for the occurrence of a controlling event
View Answer

Answer: c
Explanation: Operations that check for syntax errors is concerned with the programming language used, so it will be handled by the compiler.
advertisement

8. Throughout the OOD process, a software engineer should look for every opportunity for creating new design process.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: A software engineer should look for every opportunity to reuse existing design patterns whenever they meet the needs of the design rather than creating new ones.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Software Engineering.

advertisement

Here’s the list of Best Books in Software Engineering.

To practice all areas of Software Engineering for Interviews, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers on Software Engineering.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & discussions at Telegram SanfoundryClasses.