Software Engineering Questions and Answers – Using CASE Tools

«
»

This set of Software Engineering Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Using CASE Tools”.

1. CASE stands for
a) Cost Aided Software Engineering
b) Computer Aided Software Engineering
c) Control Aided Software Engineering
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: CASE tools purpose is to make the work of software development and maintenance easier and more reliable.
advertisement

2. CASE tools are used only during the software testing phase.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: CASE tools support the developer when performing one or more phases of the software life cycle and/or support software maintenance.

3. Which of the following is not a type of CASE tool?
a) Lower
b) Classic
c) Real
d) Middle
View Answer

Answer: d
Explanation: Lower and Upper CASE tools support analysis and design.

4. What stores all changes and info related to the project from development through maintenance in CASE tools?
a) Database
b) Repository
c) Registers
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: The main component of real CASE tools is the repository which stores all changes.

5. What kind of support is provided by the Repository Query CASE tool?
a) Editing text and diagrams
b) Display of parts of the design texts
c) Cross referencing queries and requirements tracing
d) Display of parts of the design texts AND Cross referencing queries and requirements tracing
View Answer

Answer: d
Explanation: None.
advertisement

6. What kind of support is provided by the Code Generation CASE tool?
a) Cross referencing queries and requirements tracing
b) Transformation of design records into application software
c) Compiling, interpreting or applying interactive debugging code
d) Transformation of design records into application software AND Compiling, interpreting or applying interactive debugging code
View Answer

Answer: b
Explanation: Code Generation tool aids in transformation of design records into prototypes or application software compatible with a given software development language.

7. Logical design errors can be resolved using both classic and real CASE tools.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: Classic CASE tools include interactive debuggers and compilers which do not serve the required purpose.

8. CASE-generated updated documentation enables easier and more reliable identification of software failure causes.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

9. What kind of support is provided by the Code Editing CASE tool?
a) Management of design documents and software code versions
b) Transformation of design records into application software
c) Compiling, interpreting or applying interactive debugging code
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Code editing tool serves the purpose of compiling, interpreting or applying interactive debugging code specific coding language or development tool.
advertisement

10. Use of the repository assures automated coding and documentation of corrections.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: Use of the repository assures consistency of new applications and improvements with existing software systems.

11. Which of the following is a drawback of using CASE tool?
a) Standardization of notations and diagrams
b) Communication between development team member
c) Costs associated with the use of the tool
d) Reduction of time and effort
View Answer

Answer: c
Explanation: Using CASE tools is an expensive approach.

12. An upper CASE tool is also referred to as a back end CASE.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: An upper CASE tool (front end CASE) provides support for the early stages in the systems development life cycle such as requirements analysis and design.

13. CASE tools are mainly used while developing which of the following methodologies?
a) RAD
b) JAD
c) OO Approach
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: CASE tools are used in various stages of the Software Development Life Cycle.
advertisement

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Software Engineering.

Here’s the list of Best Reference Books in Software Engineering.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn