Software Engineering Questions and Answers – Testing Tools

«
»

This set of Software Engineering Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Testing Tools”.

1. Standard Enforcer is a
a) Static Testing Tool
b) Dynamic Testing
c) Static & Dynamic Testing
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Static Testing tools are those that perform analysis of the the program without executing them at all.
advertisement

2. Many applications using static analysis find 0.1-0.2% NCSS. NCSS stands for
a) Non-Code Source Statement
b) Non Comment Source Sentence
c) Non-Comment Source Statement
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

3. Which testing tool does a simple job of enforcing standards in a uniform way of many programs?
a) Static Analyzer
b) Code Inspector
c) Standard Enforcer
d) Both Code Inspector & Standard Enforcer
View Answer

Answer: d
Explanation: A standard enforcer is just like a code inspector, except that the rules are generally simpler. Standard enforcer looks at only single statements while the static analyzer looks at whole programs.

4. Software Testing with real data in real environment is known as
a) alpha testing
b) beta testing
c) regression testing
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Beta testing is the last stage of testing, and normally can involve sending the product to beta test sites outside the company for real-world exposure or offering the product for a free trial download over the Internet.

5. Which of the following testing tools examine program systematically & automatically ?
a) Code Inspector
b) Static Analyzer
c) Standard Enforcer
d) Coverage Analyzer
View Answer

Answer: b
Explanation: A static analyzer operates from a pre-computed database o descriptive information derived from the source text of the program.
advertisement

6. Which testing tool is responsible for documenting programs ?
a) Test/File Generator
b) Test Harness System
c) Test Archiving Systems
d) Coverage Analyzer
View Answer

Answer: c
Explanation: The answer is self-explanatory.

7. Beta Testing is done by
a) Developers
b) Testers
c) Users
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

8. Standard enforcer tool looks at the whole program.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: This tool looks at only single statements.

9. Debugging Program is a program which runs concurrently with the program under test & provide commands to
a) examine memory & registers
b) stop execution at a particular point
c) search for references for particular variables, constant and registers
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Debugging is a methodical process of finding and reducing the number of bugs, or defects, in a computer program or a piece of electronic hardware, thus making it behave as expected.

10. Execution Verifier is a dynamic tool that is also known as
a) Test File Generator
b) Coverage Analyzer
c) Output Comparator
d) Test Harness System
View Answer

Answer: b
Explanation: None.
advertisement

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Software Engineering.

Here’s the list of Best Reference Books in Software Engineering.

advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn