Software Engineering Questions and Answers – Test Case Design

«
»

This set of Software Engineering Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Test Case Design”.

1. What do you understand by V&V in software testing?
a) Verified Version
b) Version Validation
c) Verification and Validation
d) Version Verification
View Answer

Answer: c
Explanation: V&V generally refers to any activity that attempts to ensure that the software will function as required.
advertisement

2. In static test techniques, behavioral and performance properties of the program are observed.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: Static Analysis Techniques are based solely on the (manual or automated) examination of project documentation of software models and code.

3. Which granularity level of testing checks the behavior of module cooperation?
a) Unit Testing
b) Integration Testing
c) Acceptance Testing
d) Regression Testing
View Answer

Answer: b
Explanation: Integration testing is the phase in software testing in which individual software modules are combined and tested as a group.

4. Which test refers to the retesting of a unit, integration and system after modification, in order to ascertain that the change has not introduced new faults?
a) Regression Test
b) Smoke Test
c) Alpha Test
d) Beta Test
View Answer

Answer: a
Explanation: Regression test seeks to uncover new software bugs in existing functional and non-functional areas of a system after changes have been made to them.

5. Which of the following is a black box testing strategy?
a) All Statements Coverage
b) Control Structure Coverage
c) Cause-Effect Graphs
d) All Paths Coverage
View Answer

Answer: c
Explanation: Rest are test strategies of white box testing.
advertisement

6. A set of inputs, execution preconditions and expected outcomes is known as a
a) Test plan
b) Test case
c) Test document
d) Test Suite
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

7. In which test design each input is tested at both ends of its valid range and just outside its valid range?
a) Boundary value testing
b) Equivalence class partitioning
c) Boundary value testing AND Equivalence class partitioning
d) Decision tables
View Answer

Answer: a
Explanation: Boundary value analysis is a software testing technique in which tests are designed to include representatives of boundary values.

8. A white box test scales up well at different granularity levels of testing.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: A white box test is mostly applicable at unit and integration testing level.

9. When does the testing process stops?
a) When resources (time and budget) are over
b) When some coverage is reached
c) When quality criterion is reached
d) Testing never ends
View Answer

Answer: c
Explanation: As software testing is an exhaustive process, when the quality assurance is established and the product is ready to be delivered, testing is stopped.
advertisement

10. Which of the following is not a part of a test design document?
a) Test Plan
b) Test Design Specification
c) Test Case Specification
d) Test Log
View Answer

Answer: d
Explanation: Test log is a part of testing result document.

11. Specifying a set of test cases or test paths for each item to be tested at that level is known as
a) Test case generation
b) Test case design
c) ALL of the mentioned
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: None.

12. Acceptance & system test planning are a part of architectural design.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: They are a part of requirements engineering, while integration & unit test planning come under architectural design.

13. PRD stands for
a) Product Requirement Document
b) Project Requirement Document
c) Product Restrictions Document
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: A product requirements document (PRD) is a document written by a company that defines a product they are making, or the requirements for one or more new features for an existing product.
advertisement

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Software Engineering.

Here’s the list of Best Reference Books in Software Engineering.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn