Software Engineering Questions and Answers – Software Reuse

«
»

This set of Software Engineering Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Software Reuse”.

1. Reuse-based software engineering is a software engineering strategy where the development process is geared to reusing existing software.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

2. The open source movement has meant that there is a huge reusable code base available at
a) free of cost
b) low cost
c) high cost
d) short period of time
View Answer

Answer: b
Explanation: The open source movement has meant that there is a huge reusable code base available at low cost. This may be in the form of program libraries or entire applications.

3. Consider the example and categorize it accordingly, “A pattern-matching system developed as part of a text-processing system may be reused in a database management system”.
a) Application system reuse
b) Component reuse
c) Object and function reuse
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Components of an application, ranging in size from subsystems to single objects, may be reused.

4. COTS stands for
a) Commercial Off-The-Shelf systems
b) Commercial Off-The-Shelf states
c) Commercial Off-The-System state
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

5. COTS product reuse means
a) Class and function libraries that implement commonly used abstractions are available for reuse
b) Shared components are woven into an application at different places when the program is compiled
c) Large-scale systems that encapsulate generic business functionality and rules are configured for an organization
d) Systems are developed by configuring and integrating existing application systems
View Answer

Answer: d
Explanation: None.
advertisement

6. .NET are specific to which platform?
a) Java
b) Mac-OS
c) Microsoft
d) LINUX
View Answer

Answer: c
Explanation: NET Framework (pronounced dot net) is a software framework developed by Microsoft that runs primarily on Microsoft Windows.

7. Which of the following is a generic structure that is extended to create a more specific subsystem or application?
a) Software reuse
b) Object-oriented programming language
c) Framework
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Frameworks are implemented as a collection of concrete and abstract object classes in an object-oriented programming language.

8. “An ordering system may be adapted to cope with a centralized ordering process in one company and a distributed process in another.” Which category the example belong to?
a) Process specialization
b) Platform specialization
c) Environment specialization
d) Functional specialization
View Answer

Answer: a
Explanation: In process specialization, the system is adapted to cope with specific business processes.

9. What are generic application systems that may be designed to support a particular business type, activity, or sometimes a complete enterprise?
a) COTS-solution systems
b) COTS-integrated systems
c) ERP systems
d) Both COTS-solution and COTS-integrated systems
View Answer

Answer: a
Explanation: None
advertisement

10. Which of the following is not an advantages of software reuse?
a) lower costs
b) faster software development
c) high effectiveness
d) lower risks
View Answer

Answer: c
Explanation: Effectiveness depends on how one reuses the existing product.

11. ERP stands for
a) Effective Reuse Planning
b) Enterprise Resource Planning
c) Effective Research Planning
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Enterprise Resource Planning systems are examples of large-scale COTS reuse.

12. Which framework class include standards and classes that support component communication and information exchange?
a) System infrastructure frameworks
b) Middleware integration frameworks
c) Enterprise application frameworks
d) MVC
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Software Engineering.

advertisement

Here’s the list of Best Reference Books in Software Engineering.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn