Software Engineering Questions and Answers – Software Quality Assurance

«
»

This set of Software Engineering Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Software Quality Assurance”.

1. Which of the following is not included in failure costs?
a) rework
b) repair
c) failure mode analysis
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Failure costs are those that would disappear if no defects appeared before shipping a product to customers.

2. Which requirements are the foundation from which quality is measured?
a) Hardware
b) Software
c) Programmers
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Lack of conformance to requirements is lack of quality.

3. Which of the following is not a SQA plan for a project?
a) evaluations to be performed
b) amount of technical work
c) audits and reviews to be performed
d) documents to be produced by the SQA group
View Answer

Answer: b
Explanation: All other options support a SQA plan.
advertisement
advertisement

4. Degree to which design specifications are followed in manufacturing the product is called
a) Quality Control
b) Quality of conformance
c) Quality Assurance
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

5. Which of the following is not included in External failure costs?
a) testing
b) help line support
c) warranty work
d) complaint resolution
View Answer

Answer: a
Explanation: External failure costs are associated with defects found after the product has been shipped to the customer.

6. Which of the following is not an appraisal cost in SQA?
a) inter-process inspection
b) maintenance
c) quality planning
d) testing
View Answer

Answer: c
Explanation: It is associated prevention cost.

7. Who identifies, documents, and verifies that corrections have been made to the software?
a) Project manager
b) Project team
c) SQA group
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: None.
advertisement

8. The primary objective of formal technical reviews is to find _________ during the process so that they do not become defects after release of the software.
a) errors
b) equivalent faults
c) failure cause
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Errors lead to faults

9. What is not included in prevention costs?
a) quality planning
b) formal technical reviews
c) test equipment
d) equipment calibration and maintenance
View Answer

Answer: d
Explanation: The cost of quality includes all costs incurred in the pursuit of quality or in performing quality-related activities.
advertisement

10. Software quality assurance consists of the auditing and reporting functions of management.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Software Engineering.

Here’s the list of Best Books in Software Engineering.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.