Software Engineering Questions and Answers – Software Evolution

«
»

This set of Software Engineering Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Software Evolution”.

1. The two dimensions of spiral model are
a) diagonal, angular
b) radial, perpendicular
c) radial, angular
d) diagonal, perpendicular
View Answer

Answer: c
Explanation: The radial dimension depicts the cumulative costs and the angular dimension depicts the progress made in completing each cycle. Each loop of the spiral model represents a phase.
advertisement

2. The Incremental Model is combination of elements of
a) Build & FIX Model & Waterfall Model
b) Linear Model & RAD Model
c) Linear Model & Prototyping Model
d) Waterfall Model & RAD Model
View Answer

Answer: c
Explanation: Each linear sequence produces a deliverable “increment” of the software system, particularly needed in case of quick delivery of a limited functionality system..

3. Model preferred to create client/server applications is
a) WINWIN Spiral Model
b) Spiral Model
c) Concurrent Model
d) Incremental Model
View Answer

Answer: c
Explanation: In case of client/server applications, the concurrent process model specifies activities in two dimensions: a system dimension and a component dimension. Hence Concurrency is achieved by these two activities occurring simultaneously and can be modeled using the state-oriented approach.

4. Identify the correct statement with respect to Evolutionary development:
a) Evolutionary development usually has two flavors; exploratory development, and throw-away prototyping
b) Very large projects are usually done using evolutionary development based approach
c) It facilitates easy project management, through the high volume of documentation it generates
d) Sometimes the construction of a throw-away prototype is not followed by a re- implementation of the software system using a more structured approach
View Answer

Answer: a
Explanation: Evolutionary development usually has two flavors; exploratory development, and
throw-away prototyping.

5. Spiral model was developed by
a) Victor Bisili
b) Berry Boehm
c) Bev Littlewood
d) Roger Pressman
View Answer

Answer: b
Explanation: Berry Boehm in 1986 in his Article “A spiral model of software development and enhancement”.
advertisement

6. Software evolution does not comprises:
a) Development activities
b) Negotiating with client
c) Maintenance activities
d) Re-engineering activities
View Answer

Answer: b
Explanation: Software evolution refers to the study and management of the process of making changes to software over time. Thus it comprises rest three options.

7. Processes for evolving a software product depend on:
a) Type of software to be maintained
b) Development processes used
c) Skills and experience of the people involved
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Processes used for software evolution depend on all these factors.

8. Which technique is applied to ensure the continued evolution of legacy systems ?
a) Forward engineering
b) Reverse Engineering
c) Reengineering
d) Reverse Engineering and Reengineering
View Answer

Answer: d
Explanation: Processes used for software evolution depend rely on these two techniques.

9. Program modularization and Source code translation are the activities of_____________
a) Forward engineering
b) Reverse Engineering
c) Reengineering
d) Reverse Engineering and Reengineering
View Answer

Answer: c
Explanation: Reengineering is the examination and alteration of a subject system to reconstitute it in a new form and the subsequent implementation of the new form.

10. Reverse engineering is the last activity in a reengineering project.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: Reverse engineering is often the initial activity in a reengineering project.
advertisement

11. The cost of re-engineering is often significantly less than the costs of developing new software.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: There is a high risk in new software development. There may be development problems, staffing problems and specification problems, thereby increasing the cost.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Software Engineering.

advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn