Software Engineering Questions and Answers – Object Oriented Design using UML

«
»

This set of Software Engineering Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Object Oriented Design using UML”.

1. Which of the following is not needed to develop a system design from concept to detailed object-oriented design?
a) Designing system architecture
b) Developing design models
c) Specifying interfaces
d) Developing a debugging system
View Answer

Answer: d
Explanation: The debugging system is a part of testing phase.
advertisement

2. Which of the following is a dynamic model that shows how the system interacts with its environment as it is used?
a) system context model
b) interaction model
c) environmental model
d) both system context and interaction
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

3. Which of the following is a structural model that demonstrates the other systems in the environment of the system being developed?
a) system context model
b) interaction model
c) environmental model
d) both system context and interaction
View Answer

Answer: a
Explanation: The context model of a system may be represented using associations. Associations simply show that there are some relationships between the entities involved in the association.

4. Which of the following come under system control?
a) Reconfigure
b) Shutdown
c) Powersave
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Functionalities are governed by the system.

5. We use _________ where various parts of system use are identified and analyzed in turn.
a) tangible entities
b) scenario-based analysis
c) design-based analysis
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Use a scenario-based analysis where various scenarios of system use are identified and analyzed in turn.
advertisement

6. Which model describes the static structure of the system using object classes and their relationships?
a) Sequence model
b) Subsystem model
c) Dynamic model
d) Structural model
View Answer

Answer: d
Explanation: Important relationships that may be documented at this stage are generalization (inheritance) relationships, uses/used-by relationships, and composition relationships.

7. Which model shows the flow of object interactions?
a) Sequence model
b) Subsystem model
c) Dynamic model
d) Both Sequence and Dynamic model
View Answer

Answer: a
Explanation: Sequence model are represented using a UML sequence or a collaboration diagram and are dynamic models.

8. If the system state is Shutdown then it can respond to which of the following message?
a) restart()
b) reconfigure()
c) powerSave()
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: A restart() message causes a transition to normal operation. Both the powerSave() and reconfigure() messages cause a transition to a state in which the system reconfigures itself.

9. Which message is received so that the system moves to the Testing state, then the Transmitting state, before returning to the Running state?
a) signalStatus()
b) remoteControl()
c) reconfigure()
d) reportStatus()
View Answer

Answer: d
Explanation: None.
advertisement

10. Open source development involves making the source code of a system publicly available.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: This means that many people can propose changes and improvements to the software.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Software Engineering.

Here’s the list of Best Reference Books in Software Engineering.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn