Software Engineering Questions and Answers – Debugging Techniques and Approaches

«
»

This set of Software Engineering Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Debugging Techniques and Approaches”.

1. What is testing process’ first goal?
a) Bug prevention
b) Testing
c) Execution
d) Analyses
View Answer

Answer: a
Explanation: Its better to prevent a bug rather than putting time in its testing and removal.

2. Software mistakes during coding are known as
a) errors
b) failures
c) bugs
d) defects
View Answer

Answer: c
Explanation: A software bug is an error, flaw, failure, or fault in a computer program or system that causes it to produce an incorrect or unexpected result.

3. Name an evaluation technique to assess the quality of test cases.
a) Mutation analysis
b) Validation
c) Verification
d) Performance analysis
View Answer

Answer: a
Explanation: Mutation analysis is used to design new software tests and evaluate the quality of existing software tests.
Note: Join free Sanfoundry classes at Telegram or Youtube
advertisement
advertisement

4. Test should be conducted for every possible
a) data
b) case
c) variable
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: It increases the scope for code inspection.

5. Which of the following is not a part of bug report?
a) Test case
b) Output
c) Software Version
d) LOC
View Answer

Answer: d
Explanation: Line of code(LOC) is immaterial during testing, as it is an exhaustive process.
Take Software Engineering Mock Tests - Chapterwise!
Start the Test Now: Chapter 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

6. Which of the following is not a part of Execution Flow during debugging?
a) Step Over
b) Step Into
c) Step Up
d) Step Out
View Answer

Answer: c
Explanation: Step Into executes code, Step Out continues execution until bound value and Step Over is to execute code without stopping.

7. Cyclomatic Complexity method comes under which testing method.
a) Yellow box
b) White box
c) Gray box
d) Black box
View Answer

Answer: b
Explanation: Cyclomatic Complexity tells us about the number of independent paths in a program which is covered in white box testing.
advertisement

8. Which is a black box testing technique appropriate to all levels of testing?
a) Acceptance testing
b) Regression testing
c) Equivalence partitioning
d) Quality assurance
View Answer

Answer: c
Explanation: Equivalence partitioning is a software testing technique that divides the input data of a software unit into partitions of equivalent data from which test cases can be derived.

9. Which of the following is the way of ensuring that the tests are actually testing code?
a) Control structure testing
b) Complex path testing
c) Code coverage
d) Quality assurance of software
View Answer

Answer: c
Explanation: None.
advertisement

10. Effective testing will reduce _______ cost.
a) maintenance
b) design
c) coding
d) documentation
View Answer

Answer: a
Explanation: Remaining options are a part of development process.

11. Which of the following is a common pointwer problem?
a) Data sharing errors
b) Accessing data elements of the wrong type
c) Attempting to use memory areas after freeing them
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: These are the common errors programmers make while coding.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Software Engineering.

Here’s the list of Best Books in Software Engineering.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & discussions at Telegram SanfoundryClasses.