Networking Questions and Answers – Network Hardware

«
»

This set of Network Security Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Network Hardware”.

1. Which is the smallest unit amongst the following with reference to the ATM-
a) transmission path
b) virtual path
c) virtual circuit
d) all are of the same size
View Answer

Answer: c
Explanation: Virtual circuits are the smallest unit in the above options.
advertisement

2. IEEE 802.8 is/was –
a) IBM Token Bus
b) Integrated Services LAN
c) Wireless LAN and Mesh
d) Fiber Optic TAG
View Answer

Answer: d
Explanation: IEEE 802.8 was the Fiber Optic TAG (disbanded).

3. The below figure represents the hidden terminal problem.
network-security-questions-answers-network-hardware-q3

a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: The above figure represents the exposed terminal problem.

4. Which of the following was the IBM Token bus?
a) IEEE 802.10
b) IEEE 802.11
c) IEEE 802.1
d) IEEE 802.4
View Answer

Answer: d
Explanation: The IBM Token bus was IEEE 802.4.
advertisement

5. What is the function of Network Interface Cards?
a) connects the clients, servers and peripherals to the network through a port
b) allows you to segment a large network into smaller, efficient networks
c) connects networks with different protocols like TCP/IP
d) boost the signal between two cable segments or wireless access points
View Answer

Answer: a
Explanation: A Network Interface Cards connects the clients, servers and peripherals to the network through a port.

6. A device which is used to boost the signal between two cable segments or wireless access points is
a) Booster
b) Repeater
c) Switch
d) Router
View Answer

Answer: c
Explanation: The correct term for such a device is a Repeater.

7. A device that provides a central connection point for cables is –
a) Switch
b) Hub
c) Gateway
d) Proxy Server
View Answer

Answer: c
Explanation: Such a device is known as a Hub and is usually used in STAR topologies.

8. A device that connects networks with different protocols –
a) Switch
b) Hub
c) Gateway
d) Proxy Server
View Answer

Answer: c
Explanation: Such a device is known as a Gateway.

9. A device that helps prevent congestion and data collisions –
a) Switch
b) Hub
c) Gateway
d) Proxy Server
View Answer

Answer: a
Explanation: A switch is a device that splits large networks into smaller segments, decreasing the number of users sharing the same network resources and bandwidth.
advertisement

10. A device that is used to connect a number of LANs is –
a) Router
b) Repeater
c) Bridge
d) Switch
View Answer

Answer: a
Explanation: A device that is used to connect a number of LANs is a Router.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Cryptography and Network Security.

To practice all areas of Cryptography and Network Security, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn