MongoDB Questions and Answers – MongoDB Enterprise – 1

«
»

This set of MongoDB Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “MongoDB Enterprise – 1”.

1. Which of the following is a metapackage for enterprise?
a) mongodb-enterprise
b) mongodb-enterprise-server
c) mongodb-enterprise-mongos
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: mongodb-enterprise is a metapackage that will automatically install the four component packages.

2. Point out the correct statement.
a) MongoDB provides packages of the officially supported MongoDB Enterprise builds in it’s own repository
b) mongodb-enterprise-tool package contains the mongo shell
c) mongodb-enterprise-shell package contains the mongo tools
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: This repository provides the MongoDB Enterprise distribution in many packages.

advertisement

3. ______ package contains the mongod daemon and associated configuration and init scripts.
a) mongodb-enterprise
b) mongodb-enterprise-server
c) mongodb-enterprise-mongos
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: mongodb-enterprise-mongos package contains the mongos daemon.

4. Which of the following is not a part of mongodb-enterprise-tools?
a) mongodump
b) mongotop
c) mongodown
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: mongodb-enterprise-tools package contains the following MongoDB tools: mongoimport bsondump, mongodump, mongoexport, mongofiles, mongoimport, mongooplog, mongoperf, mongorestore, mongostat, and mongotop.

advertisement
advertisement

5. Point out the wrong statement.
a) As of version 2.0.0, there are no control scripts for mongos
b) The mongodb-enterprise package includes various control scripts, including the init script /etc/rc.d/init.d/mongod
c) You must configure SELinux to allow MongoDB to start on Red Hat Linux-based systems
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: As of version 3.0.0, there are no control scripts for mongos.The mongos process is used only in sharding.

6. MongoDB only provides Enterprise packages for Ubuntu ________ LTS.
a) 13.04
b) 12.10
c) 12.04
d) 13.10
View Answer

Answer: c
Explanation: The package structure and names have changed as of version 2.6.

advertisement

7. Which of the following is the Ubuntu package management tool?
a) wapt
b) dpkg
c) capt
d) wat
View Answer

Answer: b
Explanation: The Ubuntu package management tools (i.e. dpkg and apt) ensure package consistency and authenticity by requiring that distributors sign packages with GPG keys.

8. Command to install the latest stable version of MongoDB Enterprise in Ubuntu is ______________
a) sudo apt-get install mongodb
b) sudo apt-get install mongodb-enterprise
c) sudo apt-get install mongodb-ent
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: To install a specific release of MongoDB Enterprise, specify each component package individually and append the version number to the package name.

advertisement

9. mongod process is stopped by issuing which of the following command?
a) sudo service mongod start
b) sudo service mongod stop
c) sudo service mongod restart
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: To stop MongoDB, press Control+C in the terminal where the mongod instance is running.

10. ____________ package contains the mongo shell.
a) mongodb-enterprise
b) mongodb-enterprise-server
c) mongodb-enterprise-shell
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: mongodb-enterprise-mongos package contains the mongos daemon.

advertisement

Sanfoundry Global Education & Learning Series – MongoDB.

Here’s the list of Best Reference Books in MongoDB.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter