MongoDB Questions and Answers – Data Management

«
»

This set of MongoDB Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Data Management”.

1. With the WiredTiger storage engine, use of _______ is strongly recommended to avoid performance issues.
a) XFS
b) SSD
c) SST
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Some Linux distributions require different versions of the kernel to support using XFS.

advertisement

2. Point out the correct statement.
a) With the MMAPv1 storage engine, MongoDB preallocates its database files before using them and often creates large files
b) zlib provides better compression rate but has a higher performance cost
c) MongoDB includes support for many storage engines
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: WiredTiger uses prefix compression on all indexes by default.

3. MongoDB requires a filesystem that supports ______ on directories.
a) fsynconce()
b) fsync()
c) sync()
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: HGFS and Virtual Box’s shared folders do not support this operation.

advertisement
advertisement

4. MongoDB Cloud Manager provides integration with Amazon Web Services (AWS) and lets you deploy new ______ instances directly from MongoDB Cloud Manager.
a) ECS
b) EC2
c) EC3
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: MongoDB is compatible with EC2.

5. Point out the wrong statement.
a) When running MongoDB in production on Linux, it is recommended that you use Linux kernel version 2.6.36 or later
b) The MongoDB distribution for Solaris include support for the WiredTiger storage engine
c) By default, WiredTiger uses zip compression library
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: By default, WiredTiger uses snappy compression library.

advertisement

6. WiredTiger can compress collection data using either snappy or zlib compression library.
a) snappy
b) zip
c) lib
d) Kit
View Answer

Answer: a
Explanation: snappy provides a lower compression rate but has little performance cost

7. Which of the following is especially important in Sharded Clusters?
a) NSS
b) STP
c) NTP
d) SSD
View Answer

Answer: a
Explanation: Use the Network Time Protocol (NTP) to synchronize time among your hosts.

advertisement

8. The TCP keepalive on the Azure load balancer is ______ seconds by default.
a) 100
b) 200
c) 240
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: You should set tcp_keepalive_time to 120 to ameliorate this problem.

9. _____ is a command-line tool for monitoring network use.
a) bwm-ng
b) bwm-g
c) bwm-n
d) bwm-ngs
View Answer

Answer: a
Explanation: If you suspect a network-based bottleneck, you may use bwm-ng to begin your diagnostic process.

advertisement

Sanfoundry Global Education & Learning Series – MongoDB.

Here’s the list of Best Reference Books in MongoDB.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter