MongoDB Questions and Answers – Installation – 2

«
»

This set of MongoDB Interview Questions and Answers focuses on “Installation – 2”.

1. Which of the following provides low-level tracing/sniffing view into database activity?
a) mongosniff
b) mongotop
c) mongooplog
d) mongofiles
View Answer

Answer: a
Explanation: mongosniff is a command-line tool providing a sniffing view into database activity by monitoring network traffic going to and from MongoDB.

2. Point out the correct statement.
a) MongoDB supports a “standalone” or single-instance operation
b) Sharded clusters provide high performance replication with automated failover
c) Replica sets make it possible to partition large data sets over many machines transparently to the users
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: MongoDB users combine replica sets and sharded clusters to provide high levels redundancy for large data sets transparently for applications.

advertisement

3. Which of the following is simplest tool for installation of MongoDB?
a) mongorestore
b) mongooplog
c) mongodump
d) all of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: mongooplog is a simple tool that polls operations from the replication oplog of a remote server.

4. Which of the following network analyzer fully supports MongoDB?
a) Wireshark
b) Riakshark
c) Snort
d) Suricata
View Answer

Answer: a
Explanation: Wireshark is cross platform and open source network sniffer.

advertisement
advertisement

5. Point out the wrong statement.
a) BSON is difficult to code and manage
b) MongoDB stores data in JSON documents
c) JSON provides a rich data model that seamlessly maps to native programming language types
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: BSON is easy to code and manage.

6. ___________ manipulate files stored in your MongoDB instance in GridFS.
a) mongorestore
b) mongofiles
c) mongosupport
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: mongofiles provides an interface between objects stored in your file system and GridFS.

advertisement

7. __________ is a command-line utility to import content from a JSON, CSV, or TSV.
a) mongorestore
b) mongofiles
c) mongosupport
d) mongoimport
View Answer

Answer: d
Explanation: Import content from a JSON, CSV, or TSV export is created by mongoexport.

8. Which of the following is used for creating a binary export of the contents of a Mongo database?
a) mongodump
b) mongofiles
c) mongosupport
d) mongoimport
View Answer

Answer: a
Explanation: mongodump is a utility for creating a binary export of the contents of a database.

advertisement

9. Which of the following tool can be used to reload a database dump?
a) mongorestore
b) mongofiles
c) mongosupport
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: The mongorestore program writes data from a binary database dump created by mongodump to a MongoDB instance.

10. _____________ is a native OS-X-application for MongoDB management.
a) Opricot
b) MongoHub
c) UMongo
d) 3T MongoChe
View Answer

Answer: b
Explanation: Opricot is a browser-based MongoDB-Shell, implemented in PHP.

advertisement

Sanfoundry Global Education & Learning Series – MongoDB.

Here’s the list of Best Reference Books in MongoDB.

To practice all areas of MongoDB for Interviews, Here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn | Youtube | Instagram | Facebook | Twitter