Machine Dynamics Questions and Answers – Computer Aided Synthesis of Four Bar Mechanism With Coupler Point

«
»

This set of Machine Dynamics Assessment Questions and Answers focuses on “Computer Aided Synthesis of Four Bar Mechanism With Coupler Point”.

1. A micro programmed control unit
a) is faster than hardwired control unit
b) facilitates easy implementation of new instructions
c) is useful when very small programs are to be run
d) usually refers to the control unit of microprocessor
View Answer

Answer: b
Explanation: A micro programmed control unit facilitates easy implementation of new instructions.
advertisement

2. Preparing a magnetic disk for data storage is called
a) booting
b) formatting
c) debuffing
d) buffing
View Answer

Answer: b
Explanation: Preparing a magnetic disk for data storage is called formatting.

3. The addressing mode used in the instruction PUSH B is
a) direct
b) register
c) register indirect
d) immediate
View Answer

Answer: b
Explanation: There are four types of instruction: –
PUSH A, PUSH B, add α popc
Wherein addressing mode used are as follows: –
PUSH A – Direct
PUSH B – Register
Add – Register indirect
Pop.C – Immediate

4. Index register in a microprocessor is used for
a) direct addressing
b) address modification
c) pointing to the stack
d) loop execution
View Answer

Answer: c
Explanation: Index Register is also called special purpose Register, which is used as stack pointer to programme stack i.e., is used to hold the address of the top of stack.
advertisement

5. In the Fortran program
M = 0
DO 100I = 1,2
DO 200J = 1,2
M = M + I + J
200 CONTINUE
100 CONTINUE
STOP
END
the value of M in the end will be
a) 10
b) 11
c) 12
d) 14
View Answer

Answer: c
Explanation: m = 0,
I = 1,
J = 1
m = m + I + J = 0 + 1 + 1 = 2
m = 2, I = 1, J = 2
m = 2 + 1 + 2 = 5
m = 5, I = 2, I = 1
m = 5 + 2 + 1 = 8
m = 8, I = 2, J = 2
m = 8 + 2 + 2 = 12

6. In a FORTRAN program
a) all statements must be numbered
b) the numbered statements must be referred
c) the statements referred must be numbered
d) all statements must be referred
View Answer

Answer: c
Explanation: In Fortran programming the statements referred must be numbered.

7. Program status word (PSW) contains various status of
a) Program
b) CPU
c) ALU
d) Register
View Answer

Answer: d
Explanation: PSW is a collection of data 8 bytes or (64 bits) long maintained by the o.s and it keeps track of current status of system registers. It describes: –
1. Interrupt masks
2. Privillage states
3. condition code
4. Instruction address
advertisement

8. In NC machining, coordinated movement of separately driven axes motion is required to achieve the desired path of tool relative to workpiece. The generation of these reference signals is accomplished through a device called
a) approximator
b) interpolator
c) coordinator
d) director
View Answer

Answer: b
Explanation: Interpolator is a device which manages the axis coordination in multi-axes machines like more than 3-axis machines.

9. MRP input requires:
a) MPS
b) BOM
c) Inventory file
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: None

10. BOM structure is used to calculate:
a) Due dates
b) Net requirements
c) Manpower requirements
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: The BOM is stored in a database and it is used in Materials Requirement Planning.
advertisement

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Machine Dynamics.
To practice all areas of Machine Dynamics Assessment Questions, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn