LISP Questions & Answers – String Manipulation – 1

This set of LISP Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “String Manipulation – 1”.

1. What is the full form of LISP?
a) Light Processing
b) List Processing
c) Like Processing
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: LISP is a programming language that takes it name from List Processing.

2. How the fundamental things are called in lisp?
a) Bits
b) Word
c) Atoms
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Atoms are considered to be fundamental units of LISP. From atoms we can form lists, etc.

3. What is meant by symbolic expression in lisp?
a) Atoms
b) List
c) Atoms and list
d) Words
View Answer

Answer: c
Explanation: Atoms and list collectively are called symbolic expressions or more succinctly expressions.
advertisement
advertisement

4. Which uses symbolic expressions in lisp to work with datas?
a) Symbol manipulation program
b) Procedures
c) Lists
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: A symbol manipulation program uses symbolic expressions to work with data and procedures.

5. Which language is used when computer intelligence is not involved?
a) C
b) C++
c) Java
d) Lisp
View Answer

Answer: d
Explanation: Lisp is an important language even when computer intelligence is not involved.
Sanfoundry Certification Contest of the Month is Live. 100+ Subjects. Participate Now!

6. In which computer aspects does the lisp language is used?
a) Application programming
b) System programming
c) Computer science education
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Lisp is used to write the applications for all of the given above.

7. Which have the same form on lisp?
a) Lisp data and procedures
b) Types
c) Form
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Uniformity argument is used in lisp, So procedure and lisp data have same form.
advertisement

8. How many types of arguments are available in lisp?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
View Answer

Answer: d
Explanation: The four types of arguments available are interaction argument, environment argument, evolution argument and uniformity argument.

9. Which is included in Common lisp to avail the feature of object oriented programming?
a) CLOS
b) Object
c) Data
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Common Lisp Object System is included in Common lisp to avail the feature of object oriented programming.
advertisement

10. What does the Lisp facilitates in computer science learning?
a) Procedure abstraction
b) Data abstraction
c) Both Procedure & Data abstraction
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: LISP not only facilitates procedure abstraction; but it facilitates data abstraction also.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – LISP Programming Language.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & discussions at Telegram SanfoundryClasses.