JUnit Questions and Answers – Functional Software Testing

«
»

This set of JUnit Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Functional Software Testing”.

1. ______________ are the first type of tests any application should have.
a) Functional Tests
b) Unit Tests
c) Integration Tests
d) Stress Tests
View Answer

Answer: b
Explanation: The main goal of unit testing is to verify that your application works as expected and to catch bugs early.
advertisement

2. Unit tests allow greater test _____________ than functional tests.
a) Coverage
b) Redundancy
c) Prowess
d) Accuracy
View Answer

Answer: a
Explanation: Unit tests can easily simulate error conditions, which is extremely difficult to do with functional tests.

3. Functional tests are more _____________ compared to unit tests.
a) Fine grained
b) Accurate
c) Time consuming
d) Coarse grained
View Answer

Answer: d
Explanation: Functional Tests need the full application (or a good part of it) to be ready before it can be tested.

4. Unit Tests can detect ________________
a) Regressions
b) Quality Check
c) Database Errors
d) Enforced Error
View Answer

Answer: a
Explanation: A unit test tells that a specific method is failing for a specific reason.
advertisement

5. Agile methodologists favour writing code in _____________ slices to produce a working use case.
a) Horizontal
b) Small
c) Diagonal
d) Vertical
View Answer

Answer: d
Explanation: As opposed to writing code in horizontal slices to provide services layer by layer.

6. To retain a design across features, agile methodologies encourage ______________ to adapt the code base as needed.
a) Changing
b) Adapting
c) Refactoring
d) Duplicating
View Answer

Answer: c
Explanation: Unit tests tells when and where code breaks and gives the confidence to refactor.

7. The agile methodologies try to lower project risks by providing the ability to cope with ________
a) Change
b) Refactoring
c) Inefficiency
d) Redundancy
View Answer

Answer: a
Explanation: Agile methodologies allow and embrace change by standardizing on quick iterations.
advertisement

8. ___________ is a principle of extreme programming (XP) that states that a functionality should not be added until deemed necessary.
a) KISS
b) MoSCoW Method
c) Overengineering
d) YAGNI
View Answer

Answer: d
Explanation: The foundation on which YAGNI rests is a solid bed of unit tests.

9. YAGNI stands for _____________
a) Your agile going now inside
b) You aren’t gonna need it
c) You are gonna need it
d) You are given no information
View Answer

Answer: b
Explanation: YAGNI being dependent on supporting practices is part of the original definition of XP.

10. YAGNI is a principle behind the XP practice of _______________
a) KISS
b) MoSCoW
c) WIB
d) DTSTTCPW
View Answer

Answer: d
Explanation: DTSTTCPW is the acronym for “do the simplest thing that could possibly work”.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – JUnit.
To practice all areas of Junit, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn