HTML Questions & Answers – Adding Flash Videos

«
»

This set of HTML Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Adding Flash Videos”.

1. which extension flash file is to be saved?
a) .fla
b) .swf
c) .jpg
d) .gif
View Answer

Answer: a
Explanation: The flash file created in flash authoring environment, it is saved with .fla extension. If we want to use this file on a web page it has to be saved in a different format known as SWF. Its extension is .swf
advertisement

2. For exporting movie into SWF format which element is used?
a) <object>
b) <video>
c) <datalist>
d) <dd>
View Answer

Answer: a
Explanation: We use <object> and <embed> elements for exporting movie into SWF format. A code is created by flash that can be used to embed Flash movie into the page. Traditionally these elements were used but now JavaScript has taken their place.

3. Which plugin is used to view Flash?
a) Firebug
b) Flash Player
c) Widget
d) Zotero
View Answer

Answer: b
Explanation: For viewing Flash the browser needs to use a plugin. A plugin is an extra piece of software that can be run in a browser. Here the plugin which is used is Flash Player. It is very common that 98% of the browsers have already Flash plugin installed inside.

4. Which one of the following does not support flash?
a) iPhone
b) android
c) windows
d) linux
View Answer

Answer: a
Explanation: Apple launched the iPhone in 2007 and launched an iPad in 2010, they decided not to support Flash. Flash content has been criticized because Flash content is not always accessible. In 2008 <video> and <audio> tags are supported by the browsers in HTML5.

5. Which one of the following is used for adding Flash in the web page?
a) CSS
b) jQuery
c) PHP
d) JavaScript
View Answer

Answer: d
Explanation: One of the most popular for adding Flash to the web page is using JavaScript. There is no need to understand this language in depth because there are many scripts already available that are available to do this.
advertisement

6. Which one of the following is not used inside the <script> tag in Flash videos?
a) replace
b) location
c) version
d) id
View Answer

Answer: d
Explanation: There are five attributes that can be used inside the <script> tag in Flash videos namely width, height, version, location and replace. The minimum version of the Flash player needed to view the movie is specified by version. Width and Height of Flash movie are specified by width, height. The location of .swf file is specified by location.

7. Which one of the following is not the online video format available?
a) Ogg Theora
b) VHS
c) WebM
d) H264
View Answer

Answer: b
Explanation: Online there are movies available in many formats like Ogg Theora, WebM, QuickTime, AVI, Flash Video, MPEG, Windows Media etc. There are also some of the offline formats like DVD, VHS, BlueRay etc.

8. For playing Flash Video you need to convert video into the ___________ format.
a) FLV
b) BlueRay
c) WebM
d) MPEG
View Answer

Answer: a
Explanation: For playing Flash video one must convert the video into FLV format. Flash 6, the Flash authoring environment comes with Flash Video Encoder to convert the videos into FLV formats. It also supports H264 format.

9. Which one of the following site will provide FLV player?
a) www.longtailvideo.com
b) www.fotolia.com
c) www.sxc.com
d) www.pixlr.com
View Answer

Answer: a
Explanation: We need a player written in Flash for playing FLV files. The main purpose of it is to hold FLV movie and add controls like pause/play. There are two sites that offer FLV players www.longtailvideo.com and www.osflv.com

10. WebM format is not supported by _______
a) Opera
b) Android
c) Safari
d) Firefox
View Answer

Answer: c
Explanation: Not all the browsers support the same video formats. WebM is supported by Chrome, Opera, Android and Firefox. Internet Explorer and Safari support H264 format very easily. Some Flash player also supports H264 format and WebM.
advertisement

11. Which attribute allows to show an image while downloading a video?
a) controls
b) poster
c) preload
d) none
View Answer

Answer: b
Explanation: The poster attribute allows us to specify an image to show at the time of downloading of video or until the user tells the video to play. Controls attributes indicate that browser should supply its own controls for playback the video.

12. codecs is used with _______
a) type
b) src
c) auto
d) loop
View Answer

Answer: a
Explanation: In multiple video sources we use codec which is used to encode the video. It is supplied within type attribute.

E.g. <video> <source src=”video/tommy.mp4” type= ‘video/mp4;codecs= “fyty.42E01E. mp4a.40.2”’ /> </video>

13. What can’t be the value of a quality attribute?
a) autolow
b) low
c) high
d) automedium
View Answer

Answer: d
Explanation: The quality parameter can have values including “low”, “medium”, “best”, “high”, “autohigh”, “autolow”. When it is set to “low” videopalyer will favor playback speed of video clip and anti aliasing will not be used.

14. Which is the best format to use in Firefox?
a) .MP4
b) .FLV
c) .OGG
d) .SWF
View Answer

Answer: c
Explanation: .OGG format is the best for the use in Firefox. We can use VLC to convert the video into this format. .FLV and .SWF is not supported by all the browsers. .MP4 is supported by Safari and Chrome at its best.
advertisement

15. Full screen support will not work in ____________
a) Safari
b) Firefox
c) Internet Explorer
d) Opera
View Answer

Answer: a
Explanation: The full-screen is not supported by Chrome and Safari. In Firefox 3.6 we can view the full screen by the right-click. Rest of the browsers do support the full-screen property of the video.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – HTML.

To practice all areas of HTML, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn