Hadoop Questions and Answers – Hama with Hadoop – 1

«
»

This set of Hadoop Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Hama with Hadoop – 1”.

1. How many types of modes are present in Hama?
a) 2
b) 3
c) 4
d) 5
View Answer

Answer: b
Explanation: Just like Hadoop, Hama has distinct between three modes.

2. Point out the correct statement.
a) In local mode, nothing must be launched via the start scripts
b) Distributed Mode is just like the “Pseudo Distributed Mode”
c) Apache Hama is one of the under-hyped projects in the Hadoop ecosystem
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: You can adjust the number of threads used in this utility by setting the bsp.local.tasks.maximum property.

3. __________ is the default mode if you download Hama.
a) Local Mode
b) Pseudo Distributed Mode
c) Distributed Mode
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: This mode can be configured via the bsp.master.address property to local.

4. _________ mode is used when you just have a single server and want to launch all the daemon processes.
a) Local Mode
b) Pseudo Distributed Mode
c) Distributed Mode
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Pseudo Distributed Mode can be configured when you set the bsp.master.address to a host address.

Note: Join free Sanfoundry classes at Telegram or Youtube
advertisement
advertisement

5. Point out the wrong statement.
a) Apache Hama is not a pure Bulk Synchronous Parallel Engine
b) Hama uses the Hadoop Core for RPC calls
c) Apache Hama is optimized for massive scientific computations such as matrix, graph and network algorithms
d) Hama is a relatively newer project than Hadoop
View Answer

Answer: a
Explanation: Apache Hama is not a pure BSP.

6. Distributed Mode are mapped in the __________ file.
a) groomservers
b) grervers
c) grsvers
d) groom
View Answer

Answer: a
Explanation: Distributed Mode is used when you have multiple machines.

Take Hadoop Mock Tests - Chapterwise!
Start the Test Now: Chapter 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

7. The web UI provides information about ________ job statistics of the Hama cluster.
a) MPP
b) BSP
c) USP
d) ISP
View Answer

Answer: b
Explanation: Running/completed/Failed jobs is detailed in UI interface.

8. Apache Hama provides complete clone of _________
a) Pragmatic
b) Pregel
c) ServePreg
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Pregel is used for large processing of graphs.

advertisement

9. A __________ in a social graph is a group of people who interact frequently with each other and less frequently with others.
a) semi-cluster
b) partial cluster
c) full cluster
d) none of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: semi-cluster is different from ordinary clustering in the sense that a vertex may belong to more than one semi-cluster.

10. Which of the following apache project is gaining a lot of traction steadily with the efforts of its committers?
a) Hama
b) Hadoop
c) Hive
d) Pig
View Answer

Answer: a
Explanation: HAMA is a distributed framework on Hadoop for massive matrix algorithms.

advertisement

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Hadoop.

Here’s the list of Best Books in Hadoop.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.