Hadoop Questions and Answers – BigTop

«
»

This set of Hadoop Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “BigTop”.

1. Which of the following is project for Infrastructure Engineers and Data Scientists?
a) Impala
b) BigTop
c) Oozie
d) Flume
View Answer

Answer: b
Explanation: Bigtop supports a wide range of components/projects, including, but not limited to, Hadoop, HBase and Spark.

2. Point out the correct statement.
a) Bigtop provides an integrated smoke testing framework, alongside a suite of over 10 test files
b) Bigtop includes tools and a framework for testing at various levels
c) Bigtop components supports only one Operating Systems
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Bigtop is used for both initial deployments as well as upgrade scenarios for the entire data platform, not just the individual components.

advertisement

3. Which of the following work is done by BigTop in Hadoop framework?
a) Packaging
b) Smoke Testing
c) Virtualization
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: BigTop is looking for comprehensive packaging, testing, and configuration of the leading open source big data components.

4. Which of the following operating system is not supported by BigTop?
a) Fedora
b) Solaris
c) Ubuntu
d) SUSE
View Answer

Answer: b
Explanation: Bigtop components power the leading Hadoop distros and support many Operating Systems, including Debian/Ubuntu, CentOS, Fedora, SUSE and many others.

5. Point out the wrong statement.
a) Bigtop-0.5.0 : Builds the 0.5.0 release
b) Bigtop-trunk-HBase builds the HCatalog packages only
c) There are also jobs for building virtual machine images
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Bigtop provides vagrant recipes, raw images, and (work-in-progress) docker recipes for deploying Hadoop from zero.

6. Apache Bigtop uses ___________ for continuous integration testing.
a) Jenkinstop
b) Jerry
c) Jenkins
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: There are 2 Jenkins servers running for the project.

advertisement

7. The Apache Jenkins server runs the ______________ job whenever code is committed to the trunk branch.
a) “Bigtop-trunk”
b) “Bigtop”
c) “Big-trunk”
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: Jenken Server in turn runs several test jobs.

8. The Bigtop Jenkins server runs daily jobs for the _______ and trunk branches.
a) 0.1
b) 0.2
c) 0.3
d) 0.4
View Answer

Answer: c
Explanation: Each job has a configuration for each supported operating system. In each branch there is a job to build each component.

9. Which of the following builds an APT or YUM package repository?
a) Bigtop-trunk-packagetest
b) Bigtop-trunk-repository
c) Bigtop-VM-matrix
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Bigtop-trunk-packagetest runs the package tests.

10. ___________ builds virtual machines of branches trunk and 0.3 for KVM, VMWare and VirtualBox.
a) Bigtop-trunk-packagetest
b) Bigtop-trunk-repository
c) Bigtop-VM-matrix
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Bigtop-trunk-repository builds an APT or YUM package repository.

advertisement

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Hadoop.

Here’s the list of Best Reference Books in Hadoop.

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn