Hadoop Questions and Answers – Hadoop Libraries – 2

«
»

This set of Interview Questions & Answers focuses on “Hadoop Libraries – 2”.

1. Which of the following is java based tool for tracking, resolving and managing project dependencies?
a) jclouds
b) JDO
c) ivy
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: jclouds is a cloud agnostic library that enables developers to access a variety of supported cloud providers using one API.

2. Point out the correct statement.
a) Jena is Java framework for building Semantic Web applications
b) JSPWiki is Java-based wiki engine
c) jUDDI is implementation of a Universal Description Discovery and Integration (UDDI) registry
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: jUDDI is a web service.

advertisement

3. Which of the following are Content Management and publishing system based on Cocoon?
a) LibCloud
b) Kafka
c) Lenya
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Kafka is a distributed publish-subscribe system for processing large amounts of streaming data.

4. __________ is used for Logging for .NET framework.
a) log4net
b) logphp
c) Lucene.NET
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: Lucene.NET is a source code, class-per-class, API-per-API and algorithmic port of the Java.

5. Point out the wrong statement.
a) Lucy is loose port of the Lucene search engine library, written in C and targeted at dynamic language users
b) Manifold Connector Framework consist of connectors for content repositories like Sharepoint, Documentum, etc
c) Marmotta is an open implementation of a Linked Data Platform
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: Marmotta is incubator developed by Fabian Christ.

6. __________ is a cluster manager that provides resource sharing and isolation across cluster applications.
a) Merlin
b) Mesos
c) Max
d) Merge
View Answer

Answer: b
Explanation: Merlin eclipse plugin is merged with an existing eclipse plugin already at avalon.

advertisement

7. Which of the following is a data access framework?
a) Merge
b) Lucene.NET
c) MetaModel
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: MetaModel provides a common interface for exploration and querying of different types of datastores.

8. __________ is a library to support unit testing of Hadoop MapReduce jobs.
a) Myfaces
b) Muse
c) modftp
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: MRUnit is a library to support unit testing of Hadoop MapReduce jobs.

9. Which of the following is a robust implementation of the OASIS WSDM?
a) Myfaces
b) Muse
c) modftp
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: b
Explanation: Muse uses Web Services (MuWS) specifications.

10. __________ is a framework for building Java Server application GUIs.
a) Myfaces
b) Muse
c) Flume
d) BigTop
View Answer

Answer: a
Explanation: Myfaces is based on JavaServer Faces (certified implementation of JSR-127).

advertisement

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Hadoop.

Here’s the list of Best Reference Books in Hadoop.

To practice all interview questions and answers on Hadoop Libraries, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn