C# Questions & Answers – Attributes

«
»

This section of our 1000+ C# multiple choice questions focuses on attributes in C# Programming Language.

1. Which of the following cannot further inspect the attribute that is once applied?
a) Linker
b) ASP.NET Runtime
c) Language compilers
d) CLR
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement

2. To apply an attribute to an Assembly, the correct way of implementation is?
a) [AssemblyInfo: AssemblyDescription (“Csharp”)]
b) [assembly: AssemblyDescription(“Csharp”)]
c) [AssemblyDescription(“Csharp”)]
d) (Assembly:AssemblyDescription(“Csharp”)]
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

3. The correct method to pass a parameter to an attribute is?
a) By name
b) By address
c) By value
d) By reference
View Answer

Answer: a
Explanation: None.
advertisement
advertisement

4. Which among the following is the correct form of applying an attribute?
a)

  <Serializable()>class sample
  {
 
  }

b)

advertisement
  (Serializable())class sample
  {
 
  }

c)

advertisement
  [Serializable()] class sample
  {
 
  }

d) None of the mentioned
View Answer

Answer: c
Explanation: By definition.
 
 

advertisement

5. Which among the following cannot be a target for a custom attribute?
a) Enum
b) Event
c) Interface
d) Namespace
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

6. Select the correct statement about Attributes used in C#.NET?
a) The CLR can change the behaviour of the code depending on attributes applied to it
b) If a bugFixAttribute is to receive three parameters, then the BugFixAttribute class should implement a zero argument constructor
c) To create a custom attribute we need to create a custom attribute structure and derive it from System.Attribute
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

7. The correct way to apply the custom attribute called Employer which receives two arguments – name of the employee and employeeid is?
a) Custom attribute can be applied to an assembly
b) [assembly : Employer(“Ankit”,employeeid.one)]
c)

   [ Employer("Ankit",  employeeid.second)] class employee
   {
   }

d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

8. Which of the following is the correct statement about inspecting an attribute in C#.NET?
a) An attribute can be inspected at link time
b) An attribute can be inspected at design time
c) An attribute can be inspected at run time
d) None of the mentioned
View Answer

Answer: a
Explanation: None.

9. Attributes could be applied to ___________
a) Method
b) Class
c) Assembly
d) All of the mentioned
View Answer

Answer: d
Explanation: None.

10. The [Serializable()] attributes gets inspected at _________
a) compile time
b) run time
c) design time
d) linking time
View Answer

Answer: b
Explanation: None.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – C# Programming Language.

To practice all areas of C# language, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.