Concrete Technology Questions and Answers – Structural Light Weight Concrete

«
»

This set of Concrete Technology Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Structural Light Weight Concrete”.

1. Light weight cement content for compressive strength 2500 psi is _______ pounds per cubic yard.
a) 400-510
b) 440-560
c) 530-660
d) 630-750
View Answer

Answer: a
Explanation: Light weight cement content for compressive strength 2500 psi is 400-510 pounds per cubic yard and 440-560 for compressive strength 3000 psi.
advertisement

2. Light weight cement content for compressive strength 3000 psi is _______ pounds per cubic yard.
a) 400-510
b) 440-560
c) 530-660
d) 630-750
View Answer

Answer: b
Explanation: Light weight cement content for compressive strength 3000 psi is 440-560 pounds per cubic yard and 400-510 is for compressive strength 2500 psi.

3. Light weight cement content for compressive strength 4000 psi is _______ pounds per cubic yard.
a) 740-840
b) 440-560
c) 530-660
d) 630-750
View Answer

Answer: c
Explanation: Light weight cement content for compressive strength 4000 psi is 530-660 pounds per cubic yard and 400-510 is for compressive strength 2500 psi.

4. Light weight cement content for compressive strength 5000 psi is _______ pounds per cubic yard.
a) 400-510
b) 440-560
c) 530-660
d) 630-750
View Answer

Answer: d
Explanation: Light weight cement content for compressive strength 5000 psi is 630-750 pounds per cubic yard and 400-510 is for compressive strength 2500 psi.

5. Light weight cement content for compressive strength 6000 psi is _______ pounds per cubic yard.
a) 740-840
b) 440-560
c) 530-660
d) 630-750
View Answer

Answer: b
Explanation: Light weight cement content for compressive strength 6000 psi is 740-840 pounds per cubic yard and 400-510 is for compressive strength 2500 psi.
advertisement

6. Light weight cement content for compressive strength 17.24 MPa is _______ kg/m3.
a) 237-303
b) 261-332
c) 314-392
d) 373-445
View Answer

Answer: a
Explanation: Light weight cement content for compressive strength 17.24 MPa is 237-303 kg/m3. 314-392 is the compressive strength of 27.58 MPa.

7. Light weight cement content for compressive strength 20.68 MPa is _______ kg/m3.
a) 237-303
b) 261-332
c) 314-392
d) 373-445
View Answer

Answer: b
Explanation: Light weight cement content for compressive strength 20.68 MPa is 261-332 kg/m3. 314-392 is the compressive strength of 27.58 MPa.

8. Light weight cement content for compressive strength 27.58 MPa is _______ kg/m3.
a) 237-303
b) 261-332
c) 314-392
d) 373-445
View Answer

Answer: c
Explanation: Light weight cement content for compressive strength 27.58 MPa is 314-392 kg/m3. 261-332 is the compressive strength of 20.68 MPa.

9. Light weight cement content for compressive strength 34.47MPa is _______ kg/m3.
a) 237-303
b) 261-332
c) 314-392
d) 373-445
View Answer

Answer: d
Explanation: Light weight cement content for compressive strength 34.47 MPa is 373-445 kg/m3. 314-392 is the compressive strength of 27.58 MPa.
advertisement

10. Light weight cement content for compressive strength 41.37 MPa is _______ kg/m3.
a) 237-303
b) 261-332
c) 314-392
d) 439 – 498
View Answer

Answer: a
Explanation: Light weight cement content for compressive strength 41.37 MPa is 439 – 498 kg/m3. 314-392 is the compressive strength of 27.58 MPa.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Concrete Technology.

To practice all areas of Concrete Technology, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

advertisement
advertisement
advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn