Concrete Technology Questions and Answers – Concrete Cloth, Polymer Impregnated Concrete

This set of Concrete Technology Questions and Answers focuses on “Concrete Cloth, Polymer Impregnated Concrete”.

1. What is the 10 day compressive failure stress in N/mm2?
a) 40
b) 1500
c) 3.4
d) 180
View Answer

Answer: a
Explanation: This test is based on ASTM C473 – 07 and the 10 day compressive failure stress is 40 N/mm2.

2. What is the 10 day compressive young’s modulus in N/mm2?
a) 40
b) 1500
c) 3.4
d) 180
View Answer

Answer: b
Explanation: This test is based on ASTM C473 – 07 and the 10 day compressive young’s modulus is 1500 N/mm2.

3. What is the 10 day bending failure stress in N/mm2?
a) 40
b) 1500
c) 3.4
d) 180
View Answer

Answer: c
Explanation: This test is based on BS EN 12467:2004 and the 10 day bending failure stress is 3.4 N/mm2.
advertisement
advertisement

4. What is the 10 day bending young’s modulus in N/mm2?
a) 40
b) 1500
c) 3.4
d) 180
View Answer

Answer: d
Explanation: This test is based on BS EN 12467:2004 and the 10 day bending young’s modulus is 180 N/mm2.

5. What is the 7th day compressive failure stress in N/mm2?
a) 40
b) 1500
c) 38
d) 180
View Answer

Answer: c
Explanation: This test is based on ASTM C473 – 07 and the 7th day compressive failure stress is 38 N/mm2.
Note: Join free Sanfoundry classes at Telegram or Youtube

6. What is the 7 day bending failure stress in N/mm2?
a) 40
b) 1500
c) 3.3
d) 180
View Answer

Answer: c
Explanation: This test is based on BS EN 12467:2004 and the 7 day bending failure stress is 3.3 N/mm2.

7. ___________ mm thickness is not available in concrete cloth.
a) 5
b) 8
c) 13
d) 18
View Answer

Answer: d
Explanation: Concrete cloth is usually available in 3 thicknesses i.e., 5mm, 8mm and 13 mm whereas theoretically there is no limit in the thickness of concrete cloth and typical thickness lies in 2mm to 15 mm.
advertisement

8. ________ viscosity liquid monomers are impregnated with the hardened cement composite structure.
a) High
b) 0
c) Low
d) Very high
View Answer

Answer: c
Explanation: For making the polymer impregnated concrete, the pre-polymers or the low viscosity liquid monomers are partially or fully impregnated with the hardened cement composite structure.

9. Water-filled voids ranges from _______ % of the total volume of the component for dense concrete.
a) 5
b) 15
c) 10
d) 20
View Answer

Answer: a
Explanation: Water-filled voids ranges from 5 % of the total volume of the component for dense concrete where as 15 % is for gap-graded concrete.
advertisement

10. Water-filled voids ranges from _______ % of the total volume of the component for gap-graded concrete.
a) 5
b) 15
c) 10
d) 20
View Answer

Answer: b
Explanation: Water-filled voids ranges from 15 % of the total volume of the component for gap-graded concrete where as 5 % is for dense concrete.

11. What is the time required to give heating to remove the moisture from the concrete?
a) 6-8 hrs
b) 10 hrs
c) 24 hrs
d) 48 hrs
View Answer

Answer: a
Explanation: 6 to 8 hours are must to give heat supply to remove the moisture from the Polymer Impregnated Concrete.

12. At what temperature the heat is supplied to concrete to remove moisture in oC?
a) 35
b) 120-150
c) 100
d) 60-150
View Answer

Answer: b
Explanation: 120 oC to 150 oC is the temperature required to give the heating to remove moisture in Polymer Impregnated Concrete.

13. Which temperature avoids flammability?
a) 35
b) 120-150
c) 100
d) 60-150
View Answer

Answer: a
Explanation: 35 oC is the temperature that helps to avoid flammability and at that temperature cooling is done after the complete removal of moisture.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Concrete Technology.

To practice all areas of Concrete Technology, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

If you find a mistake in question / option / answer, kindly take a screenshot and email to [email protected]

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & discussions at Telegram SanfoundryClasses.