Computer Fundamentals Questions and Answers – Software Testing

«
»

This set of Computer Fundamentals Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Software Testing”.

1. A set of activities that ensure that software correctly implements a specific function.
a) verification
b) testing
c) implementation
d) validation
View Answer

Answer: a
Explanation: Verification ensures that software correctly implements a specific function. It is a static practice of verifying documents.
advertisement

2. Validation is computer based.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The statement is true. Validation is a computer based process. It uses methods like black box testing, gray box testing, etc.

3. ___________ is done in the development phase by the debuggers.
a) Coding
b) Testing
c) Debugging
d) Implementation
View Answer

Answer: c
Explanation: Coding is done by the developers. In debugging, the developer fixes the bug in the development phase. Testing is conducted by the testers.
advertisement
advertisement

4. Locating or identifying the bugs is known as ___________
a) Design
b) Testing
c) Debugging
d) Coding
View Answer

Answer: b
Explanation: Testing is conducted by the testers. They locate or identify the bugs. In debugging developer fixes the bug. Coding is done by the developers.

5. Which defines the role of software?
a) System design
b) Design
c) System engineering
d) Implementation
View Answer

Answer: c
Explanation: The answer is system engineering. System engineering defines the role of software.
advertisement

6. What do you call testing individual components?
a) system testing
b) unit testing
c) validation testing
d) black box testing
View Answer

Answer: b
Explanation: The testing strategy is called unit testing. It ensures a function properly works as a unit.

7. A testing strategy that test the application as a whole.
a) Requirement Gathering
b) Verification testing
c) Validation testing
d) System testing
View Answer

Answer: d
Explanation: Validation testing tests the application as a whole against the user requirements. In system testing, it tests the application in the context of an entire system.
advertisement

8. A testing strategy that tests the application in the context of an entire system.
a) System
b) Validation
c) Unit
d) Gray box
View Answer

Answer: a
Explanation: In system testing, it tests the application in the context of an entire system. The software and other system elements are tested as a whole.

9. A ________ is tested to ensure that information properly flows into and out of the system.
a) module interface
b) local data structure
c) boundary conditions
d) paths
View Answer

Answer: a
Explanation: A module interface is tested to ensure that information properly flows into and out of the system.
advertisement

10. A testing conducted at the developer’s site under validation testing.
a) alpha
b) gamma
c) lambda
d) unit
View Answer

Answer: a
Explanation: Alpha testing is conducted at developer’s site. It is conducted by customer in developer’s presence before software delivery.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Computer Fundamentals.

To practice all areas of Computer Fundamentals, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.