Computer Fundamentals Questions and Answers – Graphics Package

«
»

This set of Computer Fundamentals Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Graphics Package”.

1. CAD stands for?
a) Computer Aided Design
b) Calculation Aided Design
c) Computer Aided Draft
d) Calculation Aided Draft
View Answer

Answer: a
Explanation: CAD stands for Computer Aided Design. It is used in design of buildings, automobiles, aircrafts, etc.

2. In CAD, objects are displayed in block format.
a) True
b) False
View Answer

Answer: b
Explanation: The statement is false. In CAD, Objects are displayed in wire frame outline form.

3. Used to produce illustrations for reports or for generation of slides.
a) Animation Graphics
b) Spreadsheet graphics
c) Graphics package
d) Presentation graphics
View Answer

Answer: d
Explanation: The presentation graphics are used to produce illustrations for reports or generation of slides for use with projectors Commonly used to summarize financial, statistical, mathematical, scientific, economic data for research reports, managerial reports & customer information bulletins.
Sanfoundry Certification Contest of the Month is Live. 100+ Subjects. Participate Now!
advertisement
advertisement

4. A graphics method in which one object is transformed into another.
a) animation
b) morphing
c) designing
d) graphics art
View Answer

Answer: b
Explanation: Morphing is a graphics method in which one object is transformed into another.

5. Producing graphical representations for scientific, engineering, and medical data sets.
a) Scientific Analysation
b) Scientific Visualization
c) Plot analysation
d) Plot visualization
View Answer

Answer: b
Explanation: Scientific visualization is the term used for doing the same. It is used in various science related fields.

6. ________________applies techniques to modify or interpret existing pictures such as photographs and TV scans.
a) Scientific Analysation
b) Scientific Visualization
c) Image processing
d) Business visualization
View Answer

Answer: c
Explanation: Image processing is used in medical applications for picture enhancements, tomography, etc. It is also used to improve picture quality.

7. A simple technique of X-ray photography.
It allows cross-sectional views of physiological systems to be displayed.
a) Photography
b) Image processing
c) Visualization
d) Tomography
View Answer

Answer: d
Explanation: Tomography can be Computed X-Ray or position emission tomography. It allows cross-sectional views of physiological systems to be displayed.
advertisement

8. The major component of GUI.
a) Icons
b) Links
c) Window Manager
d) Cells
View Answer

Answer: c
Explanation: GUI stands for Graphical User Interface. The major component is the window manager. To make a particular window active, click in that window (using an interactive pointing device).

9. GKS stands for?
a) General Kernel System
b) Graphics Kernel System
c) Graphics Kernel Software
d) General Kernel Software
View Answer

Answer: b
Explanation: GKS-Graphics Kernel System is the first graphics package. It was accepted by ISO & ANSI.
advertisement

10. A set of libraries that provide programmatically access to some kind of graphics 2D functions.
a) Graphics Package
b) Formatting Package
c) Animation Package
d) Design Package
View Answer

Answer: a
Explanation: A set of libraries that provide programmatically access to some kind of graphics 2D functions comes under the graphics package. Their types are GKS, PHIGS, etc.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Computer Fundamentals.

To practice all areas of Computer Fundamentals, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.