Computer Fundamentals Questions and Answers – Personal Assistance Package

This set of Computer Fundamentals Questions and Answers for Entrance exams focuses on “Personal Assistance Package”.

1. A package that allows individuals to use personal computers for storing and retrieving their personal information.
a) Animation package
b) Spreadsheet package
c) Graphics package
d) Personal assistance package
View Answer

Answer: d
Explanation: It is a personal assistance package that allows for the same. It helps in planning and managing their schedules, contacts, finances and inventory of important terms.

2. PDAs have permanent rechargeable batteries.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The statement is true. PDAs have permanent rechargeable batteries. They are standard alkaline batteries.

3. PDA stands for?
a) Personal digital assistants
b) Personal digital additionals
c) Personal digital advantage
d) Public digital assistants
View Answer

Answer: a
Explanation: PDA stands for Personal digital assistants. They are generally hand held computers. They store, access and organize information.
advertisement
advertisement

4. You can expand the memory of some PDAs with ________ that can be inserted into the PDA.
a) hard disks
b) storage cards
c) pendrives
d) floppy disks
View Answer

Answer: b
Explanation: The answer is storage cards. You can expand memory of some PDAs with small storage cards that can be inserted into the PDA.

5. The devices that work the best with contact management.
a) Palm OS
b) Pocket PC
c) Plot PC
d) Drives
View Answer

Answer: a
Explanation: The palm pocket PC works best with contact management. The Palm Os is smaller, cheaper and have vastly better battery life.

6. MCTI stands for Mobile community ________ inventory.
a) task
b) trade
c) tree
d) tele
View Answer

Answer: c
Explanation: MCTI stands for Mobile community tree inventory. It is a freeware tree inventory software. It uses palm OS and windows platforms.

7. Forms that do not require any programming.
a) vector form
b) hanDbase forms
c) pendragon forms
d) html forms
View Answer

Answer: b
Explanation: The answer is hanDbase forms. The handBase forms do not require any programming. Pendragon forms can be used for a variety of applications like inventory for golf course.
advertisement

8. The forms that can be used for a variety of inventory applications.
a) vector form
b) hanDbase forms
c) pendragon forms
d) html forms
View Answer

Answer: c
Explanation: The pendragon forms can be used for the same. It can be used for a variety of applications like inventory for golf course, street, park, etc.

9. Graphic object composed of patterns of lines, points, circles etc.
a) CAD
b) Vector
c) Animation
d) Raster
View Answer

Answer: b
Explanation: A vector is a graphic object that can utilize various geometric shapes that can be represented using a few geometric parameters.
advertisement

10. Graphics composed of patterns of dots called pixels.
a) CAD
b) Vector
c) Animation
d) Raster
View Answer

Answer: d
Explanation: The answer is Raster. Patterns of dots are called pixels. The raster graphics are generally designed in such a way.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Computer Fundamentals.

To practice all areas of Computer Fundamentals for Entrance exams, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

If you find a mistake in question / option / answer, kindly take a screenshot and email to [email protected]

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & discussions at Telegram SanfoundryClasses.