Computer Fundamentals Questions and Answers – Artificial Intelligence

«
»

This set of Computer Fundamentals Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Artificial Intelligence”.

1. The technology that has the ability to interact with the world.
a) AI
b) ML
c) IOT
d) IT
View Answer

Answer: a
Explanation: AI which is artificial intelligence is the ability to interact with the world. It is the ability to model the world and to learn and adapt.
advertisement

2. The goal of AI is to build systems that exhibit intelligent behavior.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The statement is true. There are 2 main goals in AI: to exhibit intelligent behavior and understand intelligence in order to model it.

3. The first neural network computer.
a) RFD
b) SNARC
c) AM
d) AN
View Answer

Answer: b
Explanation: SNARC was the first neural network computer. it was built by Minsky and Edmonds in 1956.
Note: Join free Sanfoundry classes at Telegram or Youtube
advertisement
advertisement

4. A hardware based system that has autonomy, social ability and reactivity.
a) AI
b) Autonomous Agent
c) Agency
d) Behavior Engineering
View Answer

Answer: b
Explanation: The answer is Autonomous Agent. Autonomous agent has autonomy i.e. ability to operate without the direct intervention of humans or others.

5. A particular system that contains intelligent agents.
a) AI systems
b) Agency
c) Autonomous systems
d) Company
View Answer

Answer: b
Explanation: It is called an agency. A particular system consisting of intelligent agents like computers or robots that cooperate to find the solution to a problem.
Take Computer Fundamentals Practice Tests - Chapterwise!
Start the Test Now: Chapter 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
advertisement

6. A methodology used to develop behavior-based autonomous agents.
a) Descriptors
b) Behavior engineering
c) Behavior modeling
d) Auto engineering
View Answer

Answer: b
Explanation: The answer is behavior engineering. Autonomous agent implements autonomy, social ability and reactivity.

7. An international research effort to promote autonomous robots.
a) Fresh Kitty
b) RoboCup
c) AICup
d) SPOT
View Answer

Answer: b
Explanation: RoboCup is designed to promote autonomous robots. It is based on multi agent collaboration.
advertisement

8. A type of non-monotonic reasoning.
a) Ordinary
b) Special
c) Duplicate
d) Default
View Answer

Answer: d
Explanation: Default reasoning is a type of non-monotonic reasoning. Default logic is a non-monotonic logic proposed by Raymond Reiter to formalize reasoning with default assumptions.

9. The performance of an agent can be improved based on this.
a) Observe
b) Learn
c) Improvise
d) Implement
View Answer

Answer: b
Explanation: An AI system is designed to learn and improve. The same is implemented on its agents.
advertisement

10. Face recognition system is based on _____________
a) applied AI
b) parallel AI
c) serial AI
d) strong AI
View Answer

Answer: a
Explanation: The answer is applied AI. It is based on applied artificial intelligence. It is an approach to develop commercially smart systems.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Computer Fundamentals.

To practice all areas of Computer Fundamentals, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.