Analog Communications Questions and Answers – Multiplexing Definition

«
»

This set of Analog Communications Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) focuses on “Multiplexing Definition”.

1. A hub _________
a) are more common in token passing circuits
b) cannot be used in an Ethernet type network
c) sends incoming packets out to specific ports like a switch
d) sends incoming packets out to all other terminals connected to it
View Answer

Answer: d
Explanation: Hubs are devices which are commonly used to connect segments of a LAN. Its role is to send incoming packets out to all other terminals connected to it.

2. A switch _________
a) are more common in token passing circuits
b) cannot be used in an Ethernet type network
c) sends incoming packets out to specific ports
d) sends incoming packets out to all other terminals connected to it like a hub
View Answer

Answer: c
Explanation: A switch connects different devices together on a computer network by using packet switching to receive, process and forward data to the destination device.

3. What is the advantage of using a switch instead of a hub?
a) it is cheaper when used in large networks
b) it is helpful in placing outputs in an ordered way
c) it reduces the number of collisions
d) it is faster when used in large networks
View Answer

Answer: c
Explanation: Hubs are devices which are commonly used to connect segments of a LAN. Its role is to send incoming packets out to all other terminals connected to it. But a switch is used frequently instead of a hub to deliver packets to specific ports, Thus, it reduces the chances of collisions.
advertisement
advertisement

4. Broadband LANs are provided by cable TV companies for Internet access.
a) True
b) False
View Answer

Answer: a
Explanation: The term broadband refers to high speed Internet access. It is generally provided by cable TV companies. LAN connects several systems to same network.

5. Why we use record locking in networks?
a) to store records secure
b) to prevent one user from reading a record that another user is writing
c) to prevent multiple users from looking at a document simultaneously
d) to prevent access to any record
View Answer

Answer: b
Explanation: In networks, record locking is used to prevent the interference of one user in others work, it prevents the user from reading a record that another user is writing.
Participate in Analog Communications Certification Contest of the Month Now!

6. Which software is used to run a client-server network?
a) UNIX
b) Multitasking
c) Windows
d) Microsoft
View Answer

Answer: b
Explanation: Multitasking is used to run a client-server network.

7. A “thin” client is a ________
a) PC with no disk drives
b) Node that rarely accepts data
c) Node that rarely sends data
d) Node which is active for short period of time
View Answer

Answer: a
Explanation: A thin client is a dumb terminal. Dumb terminal is simply an output device that accepts data from CPU.
advertisement

8. IP stands for ________
a) Internet Protocol
b) Internet Process
c) Interconnected Protocol
d) Interconnected People
View Answer

Answer: a
Explanation: IP stands for Internet Protocol. IP is the principal communication protocol suite for relaying datagrams across network boundaries.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Analog Communications.

advertisement

To practice all areas of Analog Communications, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
advertisement
Subscribe to our Newsletters (Subject-wise). Participate in the Sanfoundry Certification contest to get free Certificate of Merit. Join our social networks below and stay updated with latest contests, videos, internships and jobs!

Youtube | Telegram | LinkedIn | Instagram | Facebook | Twitter | Pinterest
Manish Bhojasia - Founder & CTO at Sanfoundry
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.