HTML Questions & Answers – Responsive Overview – 7

«
»

This set of Advanced HTML Questions and Answers focuses on “Responsive Overview – 7”.

1. How many glyphs does bootstrap include?
a) 369
b) 360
c) 260
d) 100
View Answer

Answer: c
Explanation: Bootstrap includes 260 glyphs from Glyphicon Halflings set. They are normally not available for free, but their creator has made them available for Bootstrap free of cost.
advertisement

2. Which of the following allows an element to lock to an area on the page?
a) affix
b) alert
c) popover
d) tooltip
View Answer

Answer: a
Explanation: The affix plugin allows an element to become affixed (locked) to an area on the page. It is often used with navigation menus or social icon buttons, to make them “stick” to the specific area while scrolling up and down the page. An alert message box is created on window by alert element. popover box displays when user clicks on that element. Tootlip is popoup box which appears when user hovers the mouse pointer on it.

3. Which of the following occurs after fixed positioned is added to the element?
a) affix.bs.affix
b) affixed.bs.affix
c) affix-top.bs.affix
d) affixed-top.bs.affix
View Answer

Answer: b
Explanation: affixed.bs.affix occurs after fixed positioning is added to the element e.g. after .affix-top class is replaced with .affix class, affix-bs.affix occurs before fixed positioning is added to the element e.g. when .affix-top class is to be replaced with .affix class. Affix-top-bs.affix occurs before top ekement return to its original place. Affixed-top-bs.affix occurs before top ekement return to its original place.

4. What indicates a closable alert box?
a) .alert-danger
b) .alert-dismissible
c) .alert-link
d) .alert-success
View Answer

Answer: b
Explanation: .alert-dismissible indicates a closable alert box, together with .close class, this class is used to close the alert, adds extra padding, .alert-danger creates the red alert, indicates dangerous or potentially negative action. .alert-link is used on links inside alerts to give matching coloured links. .alert-success displays a green alert.

5. Which of the following makes the button appear pressed?
a) .btn-link
b) .disabled
c) .active
d) .btn-block
View Answer

Answer: c
Explanation: .active makes the button appear pressed, .disabled makes button disabled, .btn-link makes the button look like a link, .btn-block makes a block-level button, spans the full width of the parent element.

6. What changes button text to the original text?
a) .button(“loading”)
b) .button(“string”)
c) .button(“reset”)
d) .button(“toggle”)
View Answer

Answer: c
Explanation: .button(“reset”) changes button text to original text if changed, .button(“toggle”) makes button look pressed, .button(“loading”) disables the button and changes the button text to “loading…” .button(“string”) specifies a new button.
advertisement

7. What adds slides to carousel?
a) .carousel
b) .carousel-inner
c) .item
d) .carousel-indicators
View Answer

Answer: b
Explanation: .carousel creates a slideshow. .carousel-inner is a container for slide items. .carousel-inner adds slides to the carousel, .item specifies the content of each slide, .carousel-indicators adds indicators for the carousel, these are little dots at bottom of each slide which indicates how many slides are there in the carousel and the slide which the user is currently viewing.

8. The default value for an interval is __________
a) 4000
b) 5000
c) 1000
d) 2390
View Answer

Answer: b
Explanation: interval specifies the delay in milliseconds between each slide, we can set the interval to false to stop items from automatically sliding, its default value is 5000. The set value should be number or Boolean false.

9. What activates the collapsible element with an option?
a) .collapse(“options”)
b) .collapse(“show”)
c) .collapse(“”toggle)
d) .collapse(“hide”)
View Answer

Answer: a
Explanation: .collapse(“options”) activates collapsible element with an option, .collapse(“toggle”) toggles collapsible element, .collapse(“show”) shows collapsible element, .collapse(“hide”) hides collapsible element.

10. Which event occurs when collapsible element is fully shown?
a) show.bs.collapse
b) shown.bs.collapse
c) hidden.bs.collapse
d) hide.bs.collapse
View Answer

Answer: b
Explanation: shown.bs.collapse occurs when collapsible element is fully shown after CSS transitions have completed, show..bs.collapse occurs when collapsible element is about to be shown. hidden.bs.collapse occurs when collapsible element is fully hidden. .hide.bs.collapse occurs when collapsible element is about to be hidden.

11. Which of the following fades the model in and out?
a) .modal-content
b) .moal-lg
c) .fade
d) .modal-sm
View Answer

Answer: c
Explanation: .fade adds an animation or transition effect which fades modal in and out, .modal-sm specifies a small modal, .modal-lg specifies a large modal, .modal-content style modal properly with border, background-color etc.

12. What appends the popover to specific elements?
a) container
b) content
c) delay
d) placement
View Answer

Answer: a
Explanation: container appends the popover to specific element, e.g. container: ‘body’, content specifies the text inside popover’s body, delay specifies the number of milliseconds it will take to open and close popover. The popover position is specified by placement.
advertisement

13. Which of the following specifies header text of popover?
a) title
b) trigger
c) selector
d) placement
View Answer

Answer: a
Explanation: title specifies the header text of popover, its default value is “”, trigger specifies how popover is triggered, placement specifies popover position. A popover can be added to specified selector by selector.

14. What is the default value of offset?
a) 20
b) 10
c) 30
d) 50
View Answer

Answer: b
Explanation: The default value of offset is 10, it specifies number of pixels to offset from top when calculating the position of scroll.

15. Which of the following method will hide and destroy tooltip?
a) .tooltip(“hide”)
b) .tooltip(“toggle”)
c) .tooltip(“destroy”)
d) .tooltip(options)
View Answer

Answer: c
Explanation: .tooltip(“destroy”) hides and destroys the tooltip, .tooltip(“hide”) hides the tooltip, .tooltip(options) activates the tooltip with an option. .tooltip(“toggle”) toggles the tooltip.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – HTML.

To practice advanced questions and answers on all areas of HTML, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

advertisement
Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He is Linux Kernel Developer & SAN Architect and is passionate about competency developments in these areas. He lives in Bangalore and delivers focused training sessions to IT professionals in Linux Kernel, Linux Debugging, Linux Device Drivers, Linux Networking, Linux Storage, Advanced C Programming, SAN Storage Technologies, SCSI Internals & Storage Protocols such as iSCSI & Fiber Channel. Stay connected with him @ LinkedIn